diumenge, 7 de desembre del 2014

Girafes en Regresió

El numero de girafes s'ha reduit de forma enorme, un 40% en els últims 15 anys.  Ha passat de 140.000 exemplars a 80.000 en poc més de 10 anys, fet que ha alarmat a tots els que els preocupa el medi natural i l'estat dels ecosistemes del planeta. S'en coneixen 9 subespecies, que han evolucionat per separat i que presenten algunes diferencies, en especial en els dibuixos del pelatge. Les del Niger ja només compten amb 300 exemplars, i les de Rothschild només 700 a Uganda i Kenia.  A Kenia s'ha  passat de 30.000 exemplars a 6.000 en molt pocs anys!





Les raons que es  donen per la davallada  són, com sempre ultimament,  degudes a l'activitat humana. Primer per la fragmentació del habitat, segon per la caça tant de blancs que no tenen res millor que fer safaris per caçar, com per els nadius que passen gana i les veuen com una gran presa. A més ara s´ha fet correr la veu, falsa, de que el seu cervell així com el moll del os curen el SIDA. De tot el pitjor és la fragmentació del habitat, sobretot per a conreuar les terres. 
Al Niger l'han protegit (lleis), i a Kenia s'espera una normativa protectora.



Les Girafes són els animals més alts de tots, són molt rapides (mes que un cavall), tenen una força descomunal a les cames, fet que les fa molt dificils de caçar per als predadors. Diuen que d'una coça poden arrencar el cap a un lleó!!.  Són molt bones mares i poden regular la seva temperatura corporal sense necessitat de suar. Necessiten beure molt poca aigua. I al caminar ho fan amb les dues cames de cada costat al mateix temps, ara les de la dreta, despres les de l'esquerra, i en aixó són únique també.




Informació extreta de http://abcnews.go.com/International/giraffes-danger-extinction-numbers-dropped/story?id=27334959#.VIR_w38y_iA.twitter de Louise Dewast