dissabte, 4 de juny del 2016

Cuida les Teves Mitocòndries

És amb aquest títol que la Doctora Terry Wahls es va presentar al TED talks (xerrades d'en TED) per explicar les seves descobertes sobre l'esclerosi múltiple i altres disfuncions, totes importants. Els de TED talks s'han afanyat a dir que aquesta presentació no te el seu suport oficial, estic segur que pressionats per les farmacèutiques i les grans empreses alimentàries. Trobo molt interessant que sigui una doctora en actiu la que exposa les conclusions de la recerca, que ha recollit de diferents fonts, moltes d'altres doctors en format de recerca científica.


És destacable que tot i que som una societat tan avançada (?) tenim un gran desconeixement de la nutrició i els seus efectes. Nosaltres els individus corrents, tant com els professionals. I passa el mateix amb els animals. Hi ha nutreòlegs per exemple que formulen dietes per animals, però si se'l deixa triar, oferint-li lliure accés als diferents components per separat, ell mateix és farà una dieta molt millor. Els herbívors no s'equivoquen i no mengen plantes tòxiques. I saben si necessiten sal iodada o no. El iode és un protector de diverses malalties.


Podeu demanar subtítols en anglès i en castella, i podeu fer treure el retol de les farmacèutiques

Per contra sempre estem receptant 'medecines', cada cop que ens passa alguna cosa, un producte de farmàcia. I pocs pensen que molts mal provenen d'una alimentació deficitària en vitamines, minerals, omega 3, acids grassos, excessiva en sucres i proteïnes de poca qualitat. I com a sucres incloc els hidrats de carboni. També cal tenir present que els productes elaborats que mengem inclouen additius poc recomanables, per exemple colorants, conservants, acidulants, edulcorants, etc. I a més ingerim tots els residus dels pesticides aplicats en agricultura i ramaderia. Per exemple cal saber que els pollastres de granja van sempre 'dopats', i per tant nosaltres de retruc també. I també cal saber que els aliments produïts de forma NO ecològica no contenen la densitat de nutrients que teòricament haurien de tenir.

La Doctora Wahls fa una explicació de tot el que ha descobert investigant i lligant fils, fins al punt que ha aconseguit revertir l'esclerosis múltiple que l'afectava amb una alimentació correcte. És interessant l'explicació que fa del cervell, en part de com funciona i de quins factors el protegeixen. I molta part prove de recerca científica. Per tant és una xerrada molt interessant i esta en línia d'altres que ja he penjat com la de la Doctora Campbell, o la del Doctor Bueno. És amb anglès, però es pot subtitular en Castella. Escolteu amb atenció que és molt important.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada