diumenge, 19 de juny del 2016

Finestra a una granja Ecològica

Aquesta entrada consta d'una serie de curts en què podreu observar algunes de les activitats que es poden veure en una granja Ecològica, 100% de pastura, on la vida segueix encara d'una forma digne. Digne per a uns animals que conviuen i viuen de tal manera que poden realitzar els seus instints i necessitats. No estan confinats, ni sols, tenen llibertat de moviment i de relacionar-sePer què si, cada especie animal  una manera de ser i uns requeriments que s'han de poder expressar. A casa nostre no esta en vigor ni "l'apartheid" (separació de famílies ni clans) ni la vida a la "presó" tipus zoològic o celles de reclusió, ni la vida sobre paviments, ni l'alimentació adulterada, ni la castració, ni el desbanyat, ni ......

No em vull estendre gaire recordant males pràctiques. Les que l'agricultura i la ramaderia moderna utilitzen de forma massa generalitzada. Avui en comptes de tenir un ecosistema funcional, tenim "fabriques" de menjar. Tot esta industrialitzat i em permeto de dir que s'ha hagut de pensar molt malament per arribar al punt actual. Hi han perdut les plantes, els animals, i fins i tot nosaltres! Tots vivim les vides que interessa a uns pocs, aquells que manen, i dels que per exemple es diu, segons Oxfam, que els 62 més rics tenen més que els 3500 milions més pobres (meitat de la població mundial). A Espanya 20 persones concentren una fortuna com la del 30% més pobre del país!. I diuen que volen arreglar la fam i les injustíciesperò cada dia hi ha més pobres i infeliços. El patrimoni de l'1% més ric al món ha augmentat en 15% mentre que el del 99% més pobre hi ha disminuït en un 15%  l'ultim any. No anem , les coses no es fan , i com a prova podem citar l'escalfament global i la destrucció de la pràctica totalitat d'hàbitats naturals.

Així que les escenes que veieu a continuació no són pas les habituals avui dia, desgraciadament. Tots els que teniu més de 40 anys ho devíeu veure, si és que us hi vau fixar. La famosa qualitat de vida que deia que disfrutàvem a Catalunya, es va perdre quan es va fer tot tan gran, quan aquelles pageses varen deixar de portar productes als mercats locals, quan les barques dels petits pescadors van desaparèixer dels nostres ports. És la mundialització, ens van dir, i ens van ben "fumbre".

Aquestes escenes que us presento són una "finestra" a la natura humanitzada. Crec que hi ha gent que els pot interessar veure el que podria ser molt més habitual. No puc deixar passar aquesta ocasió per remarcar que l'ecosistema que proposem seria la medecina que el món necessita si es vol curar a temps. Un ecosistema que inclou la comunitat humana. Parlem de productes de proximitat, de productes ecològics, de fer coses amb les nostres pròpies mans, de projectes més petits i macos, de la autosuficiència alimentaria, de la dignitat animal i humana, de l'ecosistema i les seves comunitats, etc. Penseu que el terra és el millor embornal per al carboni de l'aire, per a lluitar contra el canvi climàtic. És d'on hem tret el carboni sobrant i on  que finalment retornar. Quin sentit té produir tot el que necessitem fora, molta part al tercer món, on no es compleixen cap de les normes que ens regeixen aquí i per tant surt molt més econòmic produir? No es tracta de fer grans negocis i uns quants milionaris, es tracta d'organitzar-nos dignificant i valorant les nostres vides (per molt efímeres que puguin ser) i simplement viure amb respecte als drets humans tot ajudant als més necessitats.



Vaca Aubrac alletant vedell


Vaca "pentinant" vedella


Vaca a la manega de sanejament


Monta natural


Esquilant ovelles


Tallant unglots


Polls raça empordanesa varietat aperdiuada


Oques a la bassa


Toro rascant-se

Espero que us hagi agradat. Fins a la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada